Skildpadde kage

Kanelsnegle/brunsviger – en dej, to muligheder

Kanelsnegle og brunsviger er to mega lækre kager og her er en dej du kan bruge til begge dele. Du vælger selv efter humør eller også kan du lave halv/halv, som jeg ofte gør. Dejen er lækker blød og der er masser af fyld uanset om du laver snegle eller brunsviger. Du kan med fordel lave dejen dagen inden du skal bruge den, bare stil dejen direkte i køleskabet i en lufttæt beholder.

Hvis du laver en fuld portion, så får du ca. 16-18 snegle eller en brunsviger på ca. 40 cm.

Hvis du laver halv/halv bliver der ca 8-9 snegle og en brunsviger på ca. 20 cm.

Grunddej

 

25 g gær

1 æg

3 dl mælk

2 tsk. salt

500 g mel

50 g blødt smør

 

Vej alle tingene af.

Rør gæren ud i mælken og tilsæt ægget.

Tilsæt alle de tørre ingredienser.

Ælt dejen i 5 min. på en røremaskine.

Tilsæt smøren og ælt igen i 5 min.

Lad dejen hæve i 1 time.

 

Brunsviger

 

Fyld

300 g brun farin

100 g smør

½ dl fløde

 

Bland ingredienserne i en gryde og kog det til sukkeret er opløst.

Kom dejen i et fad og prik nogle huller i den.

Lad den hæve i 30 min.

Kom fyldet oven på.

Bages i ca. 20 min ved 180 grader.

 

Snegle

 

Fyld

150 g blødt smør

200 g sukker

2 spsk. kanel

 

Glasur

 

Flormelis

Vand

 

Rør ingredienserne til fyldet sammen i en skål.

Rul dejen ud i en firkant på ca. 40*40 cm og smør fyldet ud på.

Rul dejen til en pølse og skær dem ud.

Kom sneglene i et fad eller en springform og lad dem hæve i 1 time.

Bages i ca. 20 min ved 180 grader.

Når sneglene er afkølede kommes glasuren på.

 

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skildpadde kage